Actueel

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief november 2014


Beste lezer,
Het jaar is alweer bijna om, tijd om u bij te praten over ontwikkelingen van Stichting Karunalaya en Karunalaya India. Bijzonder om te vermelden is dat we december 2014, tien jaar bestaan als stichting. We zijn hier erg trots op en willen dan ook alle donateurs en sponsors bedanken dat we als Stichting de straatkinderen hoop op een
toekomst kunnen geven. Zonder uw hulp is dit niet mogelijk. We zullen heel 2015 met regelmaat aandacht besteden aan dat we deze 10 jaar volbracht hebben en wat we voor de komende jaren in petto hebben. Verderop in deze nieuwsbrief nog meer over het jubileum. We wensen u veel leesplezier.


Nieuws uit Nederland


Santiago de Compostella
Henk, vader van een van de bestuursleden heeft besloten de opbrengst van zijn uitgegeven boek te doneren aan
Stichting Karunalaya. Henk Melissen liep van 2008 t/m 2014 ieder jaar een etappe van 3 weken, vanuit zijn
woonplaats Oudenbosch naar Santiago de Compostella.
Al jaren steunt Henk het project en heeft in het verleden sponsoracties opgezet vanuit scholen voor Karunalaya. Ook dit keer verbond hij zijn eigen missie met de missie van Stichting Karunalaya. Nadat hij zijn reis had volbracht besloot hij zijn reisverslag uit te brengen. Vele sponsors steunden hem hierbij, wat het mogelijk heeft gemaakt dat de netto opbrengst van het boek volledig naar de straatkinderen gaat.
De hele maand oktober had Henk ook een tentoonstelling over zijn reis ingericht in het Arboretum in Oudenbosch en gaf hij 5 november een lezing in Restaurant d’n Halder in Hoeven. Aan het eind van de lezing werdeen cheque van 2605 euro uitgereikt aan een van de bestuursleden.
Namens de straatkinderen heel erg bedankt voor je inzet!

                                  


“It always seems impossible until its done” Nelson Mandela
10 jarig bestaan van Stichting Karunalaya betekent veel voor ons. Daarom wordt 2015 een jubileum jaar met speciale acties en projecten. Aan 1 ervan wordt hard gewerkt, hierover schreven we in voorgaande nieuwsbrief al een stukje. Het draagbare mode-item wat wordt ontwikkeld in India en Portugal. Merianka geeft hieronder alvast een tipje van de sluier!

                                                     


Ik ben zo dankbaar dat ik hulp heb gekregen... Patricia (medewerkster van de fabriek in Portugal die me hielp prototypes te ontwikkelen, (ik wist werkelijk niets van productieprocessen) Vrijwilligster Aalima vanuit India die wekelijks met me skyped, mailt en met haar enthousiasme en know how van de Indiase cultuur me helpt de juiste mensen en materialen te vinden. Judith, de vaste vrijwilligster op het project in India die de coördinatie regelt en zorgt dat alles goed terecht komt. En last but not least: Mijn lieve zusje Leonore, de drijvende kracht achter
onze stichting Karunalaya. Zij heeft me geïnspireerd en laten zien hoe belangrijk het is voor "haar India en haar straatkinderen" echt goed te doen. Ze heeft er gewoond en gewerkt als vrijwilligster en weet hoe
broodnodig de bijdrage van donateurs is.
Vergeleken met deze mensen ben ik slechts een schakel. Maar toch, ik heb afgelopen jaar keihard gewerkt om een idee wat "impossible" leek, te realiseren en daar zijn we met zijn allen kei trots op!
Hoewel ik het liefst van de daken zou schreeuwen wat het geworden is, moeten we dit nog even voor ons houden. We hebben jullie bijdrage heel hard nodig om dit project tot een goed einde te brengen. Al is het wat ons betreft een never ending story in positieve zin
Een project, geïnspireerd door "return to sender" waarmee we een continue bijdrage kunnen leveren aan de kinderen op de straten van India die het zo hard nodig hebben.
We moeten in december voldoende donaties hebben ontvangen om de deelproductie te kunnen starten, heel spannend!

Wil jij jouw bijdrage leveren aan dit project EN op de hoogte gehouden worden.

We ontvangen je gift graag op NL88RABO0394070380 O.v.v. jubileum
Natuurlijk houden we je via deze nieuwsbrief EN Facebook op de hoogte.
Merianka Lesage


MH17
Op een zeer treurige wijze heeft ook Stichting Karunalaya en Karunalaya India verlies geleden aan de tragische vliegtuigramp MH17. Geert en Hanny Timmers (de ouders van Jolanda Timmers, vrijwilliger van stichting Karunalaya en Karunalaya India) zijn overleden tijdens het ongeval met de vlucht MH17
Jolanda was is 2006/2007 vrijwilliger op het project Karunalaya in India en sloot zich een tijd aan als vrijwilliger bij onze stichting. Hierdoor zijn haar ouders zelf ook in India geweest op het project en hebben Paul, de directeur in India ontmoet
Tijdens hun begrafenis is de oproep gedaan om in plaats van bloemen te geven, geld te doneren aan Karunalaya India. Dit was de wens van Geert en Hanny nadat zij het geweldige werk wat Karunalaya deed met eigen ogen hadden gezien.
Dit resulteerde in een bedrag van 2500 euro. Een tragische gebeurtenis krijgt zo toch nog een mooie glans door hoop op een mooi leven door te geven aan de straatkinderen in India.
Samen met Jolanda bepalen we waar dit bedrag aan besteed wordt, we houden u hiervan op de hoogte.
We wensen Jolanda en haar familie veel sterkte en kracht toe.

Vrijwilligster Aalima
Vrijwilligster Aalima is al maanden betrokken bij Karunalaya India. Ze heeft een aantal maanden meegewerkt op het project. Net voor haar komst was er een nieuwe “shelter” geopend waar meisjes opgevangen kunnen worden.
Samen met de meisjes heeft Aalima een video gemaakt op hun favoriete lied.
In het tijdelijke onderkomen van deze meisjes (waar ze kunnen verblijven tot er een nieuwe “shelter” gevonden is) hebben ze geprobeerd een meer huiselijke sfeer te creeren en schilderingen op de muren aangebracht. In deze schilderingen staan waarden en normen die belangrijk zijn voor de meisjes om te onthouden.
Zoals “ik ben een meisje en heb het recht te leven, studeren en deel te nemen aan de maatschappij. Ik heb het recht om beschermd en geliefd te worden”
Een organisatie heeft voor deze schilderingen betaald, maar halverwege het werk zijn ze ermee gestopt dit financieel te steunen. De schilderingen zijn nu half af.
Aalima roept een ieder op om geld te doneren om dit project af te ronden, zodat de meisjes in de “shelter” dagelijks kunnen genieten van deze kleurige tekeningen. Het doel is in ieder geval 1000 euro bij elkaar te halen
Doneren kan via deze link, waar ook het fimpje en hele verhaal in het engels te lezen is.
http://www.worldofcrowdfunding.com/node/726


Sinterklaas
De goed heiligman is weer in het land en ieder jaar denken wij in deze tijden aan de straatkinderen in de shelter. Voor hen is het krijgen van zoveel kado’s onwerkelijk.
Ieder jaar laten we hen dan ook een beetje meedelen in deze traditie en gaat er een doos met cadeautjes naar het opvanghuis.
Om de kosten zo laag mogelijk te houden is er nu weer een oproep gedaan op Facebook om iedereen die kleine cadeautjes wil doneren deze in te leveren.
Liefst uit omgeving Someren. Mocht u verder weg wonen en dit willen opsturen of willen bespreken, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws uit India


Meisjesshelter
Al langere tijd vangt Karunalaya in de buurt van het opvanghuis 24 meisjes op, zoals u heeft kunnen lezen in vorig stukje van Aalima.
Ook meisjes lopen weg van huis maar worden vaak van straat gehaald om te werken in de kinderprostitutie of in het huishouden van rijke mensen. Karunalaya wil ook deze meisjes kansen geven op een betere toekomst. Momenteel mag Karunalaya gebruik maken van een ruimte van de overheid, echter moet deze ruimte op enig moment weer teruggegeven worden aan de overheid.
Karunalaya India onderzoekt momenteel de mogelijkheden om een stuk grond aan te kopen en hier een gebouw weg te zetten voor meisjes. Jaren geleden is er zo ook het nieuwe gebouw gekomen voor de jongens. Stichting Karunalaya heeft hier ook een bijdrage aan geleverd.
We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.


Opvanghuis
Karunalaya India brengt regelmatig de verhalen van straatkinderen die in het opvanghuis/shelter zitten, op facebook naar buiten. Vaak succesverhalen, soms ook verhalen van kinderen die aan het begin staan en bij karunalaya de kansen krijgt en hoop op een betere toekomst. Hieronder een van de verhalen. Voor meer verhalen www.facebook.com/karunalaya
John, een 6 jarige jong uit een gezin van 4 kinderen. Samen met zijn ouders leefde hij op de stoepen van Chennai. Pavement dwellers worden zij ook wel genoemd. Een van de kinderen is overreden door een auto terwijl ze lagen te slapen, zijn jongere zusje is verkocht en zijn oudste zus werkt elders. Voor John kon er geen veiligheid meer geboden worden en is hij ondergebracht bij Karunalaya. John is nog nooit naar school geweest en John staat daar nu nog afwijzend tegenover. Social workers van Karunalaya proberen nu duidelijk te krijgen hoe dit komt en hem te overtuigen dat dit een betere toekomst kan betekenen.

Karunalaya heeft al vele kinderen op deze manier kansen en hoop gegeven op een betere toekomst. We hopen dat dit voor John ook gaat lukken. Uw steun maakt dit werk mogelijk.


We bedanken u voor uw betrokkenheid en interesse.
Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar projecten om de stichting te blijven ondersteunen. Regelmatig worden er sponsorlopen op scholen georganiseerd, misschien is Karunalaya een aansprekend doel voor de school van uw zoon of dochter? Neem dan contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vaker op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook www.facebook.com/karunalaya

Hartelijke groeten namens,

Stichting Karunalaya Angelique, Ianthe, Richard, Merianka en Leonore
Nieuwsbrief november 2014