Tiffin with a Story  februari 2024

Sommige verhalen moeten worden doorgegeven. Zoals dat van de straatkinderen in India. Eten is voor onze kinderen vaak heel normaal, maar in India is een gezonde maaltijd niet vanzelfsprekend. En het speelt en leert veel fijner met een volle buik. Daarom ons nieuwe product: "Tiffin with a story"

Door producten te verkopen, kunnen we het opvanghuis Karunalaya in India financieel ondersteunen. Met de tiffin koop je een duurzaam product om je eten in te bewaren.

Bestellen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                     

 

Crowdfunding en Covid noodhulp mei-aug 2021

In India is een enorme golf aan besmettingen van Covid geweest dit jaar. Karunalaya is in meerdere wijken, in Noord Chennai, actief en is direct begonnen met het voorzien in basisbehoeften.

Er is aan 150 families (die op straat leven) voedselpakketten uitgedeeld en er zijn 2700 voedselpakketten aan frontliniewerkers uitgedeeld. Karunalaya heeft in de opvangcentra wekenlang grote hoeveelheden voedsel bereid en dit aan de allerarmsten op de straat uitgedeeld. Ook kregen ze toestemming om op vaste tijden de voedselpakketten aan de frontliniewerkers uit te delen.

Er is een uitgebreid report geschreven over de besteding van de giften. Deze is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Stukje uit het report:

'Stichting Karunalaya came forward with a sum of Euros 6747.67 generously which helped us to support 150 families with essential food dry rations that helped them to feed the family members for over a month and 2700 food packets for frontline workers in the government hospitals where the covid patients were treated and waiting without bed and oxygen

 

 

Sandal with a Story

We hebben we een 3 tal producten ontwikkeld die in India voor inkomsten zorgen. In India worden tassen met de hand gemaakt van waste leather (restleer) en gevoerd met prachtige Indiase stoffen. Aan de tas is een kleurig bandje bevestigd, gemaakt door de pavement dwellers. (mensen die op straat leven)

Ook zijn er lederen sandalen te koop en notitieboekjes.

Dit project heeft tot nu toe, naast enorme PR voor onze stichting, voor een directe donatie van 2500 euro gezorgd. De vierde editie is inmiddels in de maak, het leer van deze editie hebben wij zelf in India uitgezocht.

Hierover is meer te lezen op www.facebook/sandalwithastory.nl

 

Gedichten

Een bevriende dichter schreef twee gedichten over straatkinderen in India, geholpen door Karunalaya

Vragende Kinderogen
Vrij onschuldig, zonder zorgen
spelend kind in Nederland
onder moeders vleugels goed geborgen
beschermd door vaders sterke hand

Anders in India, in sloppenwijk
Een eenzaam kind langsheen een straat
Loopt met sandalen te keur, te kijk
Geen besef waarheen de weg nog gaat

Gelukkig is er Karunalaya's grote hart
een camino in dit aardse tranendal
Een weg naar Compostella, een nieuwe start
Opdat kindergeluk in India opnieuw schijnen zal

Jos van der Hoven

Een eenzaam kind, in lompen gehuld
in een armoedige sloppenwijk, te groot
verkoopt sandalen met engelengeduld
een aalmoes voor haar dagelijks brood

In Nederland opent Karunalaya
wegen naar een nieuwe horizon
Voor de kinderen van de straat in India
Een sprankeltje hoop aan een luchtballon

Jos van der Hoven

Educatieproject

Een aantal jaar, van 2016 tot 2019 hebben we in samenwerking met Kerk in Actie en " de Aarde" het educatie-project gefinancierd. Bedoeling was om dit project op te zetten, zodat Paul het verder kon zetten.

70 kinderen hebben deze jaren gericht onderwijs gehad op lezen, schrijven, rekenen, het ontwikkelen van hun talenten (creatief/theater/sport) en leiderschapsontwikkeling.

Vele activiteiten zijn hiervoor opgezet en hier zijn uitgebreide verslagen van. Deze zijn in het engels en op te vragen bij onze stichting

 

Noodhulp na Moesson

In December 2015 zijn er overstromingen geweest na hevige moesson-regen. Veel gezinnen die Karunalaya India in de wijken begeleid zijn hierdoor getroffen. Er waren grote zorgen over de gezondheid van de vele mensen en de weinig bezittingen die mensen hadden waren verdwenen.

Met behulp van Kerk in Actie, die gezorgd heeft voor verdubbeling van het project geld hebben een jaar lang 500 mensen extra hulp gekregen van Karunalaya.

Er is gezorgd voor voldoende medische hulp, voedsel, kleding en dekens. Zo hebben de mensen na deze moesson weer de kans gekregen een bestaan op te bouwen. In 2017 is het moesson project met succes afgesloten.

Mocht u geïnteresseerd zijn, de volledige project beschrijving is in het engels en op te vragen bij onze stichting