Sandal With a Story

Sandal With a Story

\"It always seems impossible, until it’s done\"  Nelson Mandela                                           

 Toen ik 2 jaar geleden besloot mijn zusje te ondersteunen als bestuurslid in de stichting Karunalaya, kreeg ik als taak: fondsenwerving en PR. Geïnspireerd door “return to sender” startte ik met de ontwikkeling van een product. Want, als we een product ontwikkelen–mede mogelijk gemaakt door de mensen in India- bereiken we een dubbel doel: We stimuleren eerlijke handel en met de opbrengsten kunnen we projecten financieren. Wat is dan mooier om een fashion-item te bedenken, wat praktisch en trendy combineert:


Sandal with a story was geboren!

 

Het eerste idee en direct een grote uitdaging, was het design van de sandaal. Ik ben ervan overtuigd dat er behoefte is aan een sandaal met een goed voetbed, waar je de hele dag op kunt lopen, die trendy is EN aan te passen aan je eigen smaak. Op basis van deze voorwaarden heb ik in Portugal een prototype laten ontwikkelen.De productie is tevens uitgevoerd in Portugal, omdat we hier een directe controle hebben op de arbeidsomstandigheden. Voor een grote productie ligt dat in India veel lastiger. Ook kwalitatief gezien is dit de beste keuze. Want, wat de sandaal bijzonder maakt, is dat deze gedragen kan worden als een gezondheidssandaal. Oftewel: De Fashion variant van Birckenstock en Scholl.

Maar met de sandaal uit Portugal zijn we er niet. Er moet ook een terugkerend aspect aan zitten, zodat we de mensen van onze projecten in India erbij kunnen betrekken. Daarom hebben we op de sandaal 3 ringetjes aangebracht, waar verschillende gekleurde bandjes aan bevestigd kunnen worden. Deze bandjes worden door de vrouwen van de straat in Chennai gemaakt. Een creatieve stimulerende bezigheid, die tevens zorgt voor een stukje inkomen.

Inmiddels hebben we de volledige productie kunnen financieren door donaties, een crowdfunding-actie en de verkoop van tassen. Dit betekent dat de opbrengst van de sandalen 100% kan worden benut voor ons educatieproject. (65 euro per paar x 200 = 13.000 euro = 1 jaar educatie aan straatkinderen)

 \"\\"\\\\"\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\"\\\\"\\"\"

 

Parallel aan de sandalen productie hebben we in India een lokaal tassen project opgestart. Waarvoor onze dank aan Aalima die dit ter plaatse heeft gecoördineerd. 

Deze tassen worden met de hand gemaakt van waste leather (restleer) en gevoerd met prachtige Indiase stoffen. Aan de tas is een kleurig bandje bevestigd, gemaakt door de pavement dwellers.

Dit project heeft tot nu toe, naast enorme PR voor onze stichting, voor een directe donatie van 2500 euro gezorgd. De vierde editie is inmiddels in de maak, het leer van deze editie hebben wij zelf in India uitgezocht.

Onze producten worden verkocht via onze facebookpagina www.facebook.com/sandalwithastory, via inloopavonden en kleinschalige homesales.

Wil jij een product aanschaffen of een homesale organiseren, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.\\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\"\\\\"\\"\">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.